An operator without a ship...

/ Risto Kempas / archives, material / News

29.6.2009 Oli yhdistykselle erinomainen päivä. Puheenjohtaja haki apumiehen kanssa STX:n Helsingin Hietalahden telakalta lisää GTS FINNJETin materiaaleja. V70 tuli ahdetuksi aika täyteen, kuten oheisista kuvista on nähtävissä. Mukaan tuli 133 kookasta kansiota, 54 pienempää kansiota ja 50cm:n pino irtopiirustuksia.

Kiitän jäseniämme STX:ää ja herroja Landtmania ja Marttista tästä valtavan kiehtovasta ja historiallisesti arvokkaasta lahjoituksesta.

On harvinainen kunnia, että perustamamme yhdistys on nyt tämän varustamo-materiaalin haltija. Kansiot laadittiin ja koottiin aikoinaan Wärtsilän Helsingin telakalla, josta tämä paketti siirtyi Finnlinesille uuden laivan mukana. Seuraavaksi tämä kokoelma siirtyi Silja Linelle ja kaksi vuotta sitten telakka osti nämä materiaalit takaisin. Vuosien mittaan kokoelma on luonnollisesti kasvanut huomattavasti.

Volvo V70 full of Finnjet foldersAsetin kuvagalleriaamme hieman kuvia vuoden 1991 Jetin toteutumattomasta pidennyshankkeesta. Piirustukset on laatinut Oy Windell & Riikonen Design Ltd. Meillä on näitä laskelmia, raportteja ja piirustuksia kolme kansiollista.

Previous Post Next Post