Kurpitsa-puolukkasosekeitto Koskenlaskijan tapaan

Kehitetty Pohjanmaalla Nipan kutsulounaalle syyskuussa 2009

Koverra kurpitsan sisus peukalonpään kokoisiksi paloiksi, laita kattilaan miedon kasvisliemen kanssa kiehumaan. Lisää puolukoita noin 1 dl antamaan vähän kirpeyttä, vähän kirveliä, suolaa ja sokeria, jos ei ole kotona puolukoita niin puolukka hillo käy tilalle. Kun kurpitsa ja puolukat ovat pehmenneet survo sauvavatkaimella soseeksi, lisää vähän ruokakermaa ja pala Koskenlaskija juustoa, soseuta tasaiseksi ja tarkista maku. Laita tarjolle siinä ontossa kurpitsassa josta olet leikannut päällisen kanneksi, lämmitä kurpitsa kuumalla vedellä ennen tarjoilua ja leikkaa pohja tasaiseksi jotta se pysyy pystyssä. Terveisin Ahti...

Previous Post Next Post