Saapuminen Maracaiboon 1974 loppiaisena

Aluksemme kiinnittyi aamuyöllä, taas samat tullimuodollisuudet, mutta onneksi kleopatralla oli rokotustodistus kuuban matkastaan, mutta miten konsta?

Keksin laittaa sen linnun siksi aikaa piiloon keittiön jauhokaappiin kun tullit ovat laivassa. Meni pari tuntia ennenkuin ensimmäinen virkamies saapui katsomaan keittiön varastoja, kunniamerkit painoivat enemmän kuin itse mies, buenos dias senor, hastala vista kyseli tulli. En kerinnyt vastata kun jauhokaapista kuului, kaikumainen ääni, kekkonen on kalju kekkonen on kalju! Mikä ääni tuo oli kysyi tullimies katsellen ympärilleen, vastasin kun samalla käänsin radiota isommalle, jotta kuuntelen tätä suomen kanavaa kun siellä on Presidentin vaalit menossa.

Tulli ilmoitti kohteliaasti että, teillä on kaikki varastot ja paperit kunnossa, hyvää päivän jatkoa. Kohta vein Konstan kirjahyllykaappiin ja annoin lohdutukseksi auringonkukan siemeniä. Lastaus alkoi, tuli vähän sellainen tunnelma kuin siinä Harry belafonten banaanin lastaus laulussa, yhtä kuumaa ja hiostavaa ainakin siellä oli.

Mutta sitten alkoi kuulla kummia, lastaajien esimies tiesi kertoa että loppiainen on venezuelassa juhlapyhä, joten lastausta kiirehditään. Ja niin siinä kävi, loppiais aamuna laiva oli lastattu, tasan kello 06.00 me irroitimme köydet ja hinaajan avustamana siirryimme avomerelle.

Kurssi kohti st. helenan saarta, meri oli satamassa olo aikana rauhoittunut ja kleopatrakin sai perämieheltä kuulla ilouutisen. Jonka mukaan kahden päivän kuluttua tullaan tyveneen veteen ja kissa pääsee kannelle kaloja etsimään, sekä ville voi ulkoiluttaa konstaa. Tuli toinenkin ilouutinen, kapteeni kertoi päivällisellä, että kun saavumme tyvenelle päiväntasajan ( ekvaattorin ) tienoille, olemme stujun kanssa suunnitelleet meille grillijuhlat. Laivassa ei tietenkään saa tehdä avotulta, mutta lihat ja makkarat paistetaan valmiiksi byssässä, sitä ennen. Syy on se kun jäitte maracaibossa ilman loppiaisen juhlia, mutta lisään vielä tähän sen että tulee herra neptumus tervasuteineen ja höyhensäkkineen, ja kaikille joille ei ole annettu ennen päiväntasajan kastetta, tullaan se nyt antamaan, koskee myös kissaa ja papukaijaa.

Seuraavaksi kissa kleopatran tarina jatkuu: Tammikuu 1974 herra neptunus saapuu laivaan tervasuteineen ja höyhensäkin kanssa.

Previous Post Next Post