FHS Logo

Yhdistyksen uutiset

Olen kirjailija Marja Toivio ja juuri julkaissut romaanin Finnjet, My Love (Atrain & Nord). Siinä kerrotaan GTS Finnjetin rakennustyömaasta, joka yhdisti kolme nuorta miestä 70-luvun lopussa. Yhdessä he juhlivat railakkaasti niin rakennusaikaista koeponnistusta kuin laivan neitsytmatkaakin.


Tarina jatkuu kesästä 2008, jolloin nyt jo viisikymppiset ystävykset Heikki, Sakke ja Matti matkustavat Intiaan jättämään jäähyväiset romutettavaksi myydylle laivalle. Yhteydenpito on ollut vähäistä, reissussa olisi aikaa olla yhdessä. Matkabloggari Inge liittyy joukkoon.
Finnjetin näkeminen Alangin pahamaineisella romuttamolla on porukalle kova pala. Intian kuumuudessa kotimaan murheet nousevat pintaan ja matkalaisista kuoriutuu uusia piirteitä. Heikki murehtii elettyä elämää, joka ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Valopilkkuina kimmeltävät ystävyys Sakkeen ja naisystävän kiintymys. Työkomennuksella olevaa Sakkea stressaa avioero, ja päätoimittaja painostaa kirjoittamaan dramaattisempia juttuja Finnjetistä. Matilla eivät asiat ole niin hyvin kuin hulppeasta elämäntyylistä voisi päätellä.
Matkalla miesten välistä ystävyyttä koetellaan, menneisyyden salaisuudet ja Finnjetin rakennusaika kummittelevat mielissä. Heikki joutuu konfliktiin, jollaista ei olisi voinut kuvitella pahimmissa painajaisissaan. Jotkut asiat ovat niin vaikeita, ettei niistä selviä puhumalla. Kestääkö ystävyys luottamuksen pettämisen, entä sairauden? Matkan jälkeen Heikki katsoo itseään ja kavereitaan uusin silmin.

Romaania saa tilata mm. Adlibris, Prisman verkkokauppa, Suomalainen kirjakauppa, kustantaja Atrain & Nord (Nordbooks) seuraavista linkeistä:

Tietoa kirjailijasta Marja Toivio (s. 1955). Hän on järvenpääläinen kirjailija ja juristi, jonka kirjoissa on yhteiskunnallinen pohjavire ja ihmisten raadollisuus kuvataan ymmärtävällä otteella.  Finnjet, My Love on Toivion kuudes romaani. Hänen edellinen teoksensa Lapsilta kielletty sijoittuu asianajomaailmaan, kolme hänen teostaan on luettu äänikirjoiksi.
Kirjailija Marja Toivion kotisivu www.marjatoivio.com, Facebook Kirjailija Marja Toivio
s-posti: marja.toiviokaasinen (at) gmail.com


Ottakaa yhteyttä, niin kerron lisää romaanista! 

Terveisin Marja Toivio

 Ari Kangasalusta, our Chairman of the board has passed away on 7th February 2020. FHS sends our condolences to the family.
 
Pitkäaikainen puheenjohtajamme Ari Kangasalusta on menehtynyt perjantaina 7. helmikuuta 2020. Yhdistyksemme ottaa osaa omaisten suruun.

Meillä on ilo ilmoittaa, että olemme vastaanottaneet postipaketin sekalaista Finnjettiin liittyvää materiaalia! Paketista löytyy muun muuassa muutama VHS-nauha, joissa on lyhyt dokumentti itse laivan toteutuksesta, vanhoja miehistön valokuvia, risteilyinfoja, hinnastoja ynnä muuta. Suuret kiitokset tästä toimituksesta kuuluu tuoreelle jäsenellemme Liisa Porkalle! Materiaali on juuri saatu digitoitua loppuun ja aloitamme sen julkaisun vähitellen seuraavien viikkojen aikana.

GTSFinnjet

GTS Finnjet 40-vuotismuistoristeily

M/S Silja Serenadella

12-14.05.2017

Tervetuloa juhlistamaan 40-vuotiasta GTS Finnjetiä muistoristeilyn merkeissä!

Aikataulu

Lähtö Helsingistä pe 12.5. klo 17.00 -> Saapuminen Tukholmaan la 13.5 klo 9.30
Lähtö Tukholmasta la 13.5 klo 16.45 -> Saapuminen Helsinkiin su 14.5 klo 9.55

Hyttihinnat

Commodore-hytti 920 €
Deluxe-hytti 320 €
A-hytti 224 €
Promenade-hytti 210 €
B-hytti 170 €

(FHS:n jäsenhinnat näkyvät vain sisäänkirjautuneille.)

Hytissä 1-4 henkilöä (Deluxe ja Commodore 1-2 henkilöä). Deluxe ja Commodore-hyteissä erikoisaamiainen sisältyy hytin hintaan.

Ateriahinnat

Buffet-illallinen 38,50 €/hlö ja meriaamiainen 11,50 €. Vaihtoehtoisesti ateriapaketti mihin sisältyy 2x Buffet-illallinen ja 2x meriaamiainen hintaan 94 €/hlö.

Atlantis Palace on varattu käyttöömme päiväohjelmaa varten.

Varaa matkasi täältä: http://www.matkapojat.fi/risteily/teemaristeilyt/finnjet40v

Voit myös varata matkan suoraan Matkapoikien toimistoista koodilla 33FINNJ.

Toivotamme kaikki tervetulleeksi risteilemään!

Finnjet Historical Society ry.

FINNJET HISTORICAL SOCIETY RY

Vaikka olemmekin voittoa tuottamaton yhteisö ja emme peri jäsenmaksua niin toki lahjoituksia otamme vastaan. Tällä hetkellä toimimme omalompakko-periaatteella joten pienet lahjoitukset niin taloudelliset kuin tavaralahjoitukset olisivat tervetulleita.

Pankkiyhteys
BIC: NDEAFIHH
IBAN: fi15 1112 3000 3846 58      

Tavaralahjoitukset Ari Kangasalusta
Email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Copyright © Finnjet Historical Society ry. 2008-2020. All rights reserved.

Disclaimer