FHS Logo

Sankaritarinoita Finnjet laivan historiassa.

Team A la cartte

Adam & Ewa ravintola on varmasti ollut itämeren ainutlaatuisin ruokapaikka, sen allekirjoittavat, niin matkustajat kuin henkilökuntakin.

Mutta asian ydin piilee siinä että meillä oli Hovimestareina että Tarjoilijoina, ihmiset jotka laittoivat itsensä likoon jokaisen asiakkaan puolesta.

Se ilo joka oli laittaa ruokaa kaikille niille asiakkaille, paistoi salihenkilökunnan kasvoilta, varsinkin hovimestarien kanssa tehty yhteistyö, kantoi hedelmää.

 

Kiitoksia teille, että minulla on muistot, mistä kirjoittaa.. the seaman

Merimiehen kyynel.

Sataman valot haihtuivat hinaajan sakeaan savuun, joka levisi laiturin tienoille, peittäen viimeisenkin muiston paikasta jossa olit saanut levähtää sen hetken. Hetken joka sulki silmäsi unelmiisi ja pois todellisuudesta.

Sumusireenien törähdys merkitsi sitä että heräsit viimeistään unelmistasi todellisuuteen ja tähän päivään, hikikarpalot paisuivat otsallasi, kun muistelit eilisen tapahtumia. Aava meri odotti aallonmurtajan jälkeen, suunta saattoi olla luode tai piiru pohjoiseen, samapa tuo kun on mennäkseen niin mennään sitten loppuun asti.  Laivakello näytti 23.58 Greenwitchin aikaa, koiravahti oli alkamassa.

Kävely lehmäsillalla  antoi hetken aikaa puhaltaa pois viimeisetkin maissa koetut ilot, mutta toi vastapainona vastuun joka astuu voimaan, kun saavut komentosillalle.

Meri heitti muistutukseksi kylmää ja suolaista  vettä niskaasi, viimeistään silloin tajusit, kuinka pieni on ihminen, ja kuinka haavoittuvainen tässä luojanluomassa karusellissa olet. Sinä joka kuvittelit olevasi seitsemänmeren Kuningas.

 

Omistettu kaikille merimiehille, jotka ovat kiertäneet muutakin kuin pöydän taakse syömään.  ahti " the seaman"

 

Selvennys: Lehmäsilta on kaiteilla erotettu kävelysilta, joka erottaa tankkilaivan keskiosan ( meedshipin ) perälaivasta, ( ahterista).

 

Koiravahti: Kello 00.00 - 04.00 välisenä aikana tehty työrupeama, laivalla useat kansi ja konepuolen miehet ajavat varsinkin merellä vahtia, joka koostuu vuorotellen neljäntunnin työstä ja perään kahdeksan tunnin vaapaa-ajasta.

Ystävä ei koskaan mene edellesi ylämäessä, kun yhdessä kiipeätte. the seaman.

Jos Finnjet laiva olisi ruotsalaisten käsityötä, se ehkä olisi tänä päivänä maailman laajuinen nähtävyys. the seaman

Revontulet

 

Pakkasyön sametinsininen tähtitaivas kalpeni revontulien vallattua aavaruuden ateljeen. Sanoinkuvaamaton väriloisto siivitti ajatukset elämän suuriin atmosfääreihin, luojan suuri sivellin näytti valon ja värien sinffonian.

Kaikkein värikkäin sateenkaarikin jää hopealle siinä väriloistossa, jossa revontulet esittävät pääosaa, tässä näytelmässä missä esirippu peittää koko taivaankannen.

Valon voima voittaa pimeyden synkimmänkin ytimen, se saa kirkkaimmatkin tähdet himmenemään, kuin kuunsilta meren varjot.

 

Ilotulitusraketit kohoavat hetken kohti korkeuksia, aaton pimeän talvenselän kunniaksi, paukkuen pakkasen kanssa kilpaa. Väriloisto antaa hetken hurman, mutta ei saavuta sitä maailmankaikkeuden äärettömyydessä syntyvää väriloistoa.

Luoja on antanut meille pätevän kapellimestarin, kenellä on sellainen tahtipuikko, jolla se siivittää uskomattomia elämyksiä meidän aistiemme hermoradoille.

 

Omistettu kaikille Finnjet historical, ahti the seaman palstan lukijoille, uudenvuoden  2013 kynnyksellä.

 

Samalla kiitän teitä mielenkiinnosta palstaani kohtaan ja toivotan teille arvoisat lukijat,  Hyvää uuttavuotta 2013 kaikkialla maailmassa.        the seaman

Perinteiset peruna, porkkana ja lanttulaatikot on koluttu niin monena jouluna, että jotain vaihtoehtojakin voisi kokeilla.

Esitänkin sellaista kun Bataatti aurajuusto, tai Bataatti vuohenjuusto vuoka.

 Valmistetaan aivan samalla tavalla kuin peruna tai lanttulaatikko, mutta maustetaan jommallakummalla juustolla, ja kypsennetään uunissa perinteiseen tapaan.

Hyvää joulua kaikille Finnjet historical ahti the seaman osion lukijoille, ja mukavaa alkavaa vuotta. Jos kiinnostusta on lukea runojani, että matkakertomuksiani, tulen jatkamaan tätä blogia, kuvat laitan finnjet facebook osastolle, terveisin, the seaman.

Joulu

 

Joulu on se aika, kun sydämesi ymmärtää rauhan ja rakkauden merkityksen.

Kuuntele sinäkin sen sanomaa, ja anna siten joulumieli läheisillesi.

 

Omistettu kaikille ystävilleni.

the seaman

Satujen taivas

Aamukaste oli vielä maassa kun kuljin laiturin viereen, otin veneen ja lähdin kohti vedenjakajaa. Meri oli aivan vieressä mutta joen haara vaihtui kahteen ilmansuuntaan, vasen vei kaupunkiin mutta oikea poikkesi viistosti siihen suuntaan, missä olin nuoruuteni haaveissa elännyt.

Tein päätökseni, suuntasin veneeni keulan kohti unelmieni suvantomaita, olisin perillä aamukasteen jälkeen. Usva olisi haihtunut joen siimeksestä ja poistanut viileyden aamun kajosta. Katsoin taivaanrantaan, näin auringonkilon paistavan pilvenharsojen välistä, luonto oli herännyt, etsin sitä valkamaa jossa voisin saada sen unelmieni haaveeni täytettyä.

Puolenpäivän aurinko oli korkeimmillaan, hikikarpalot alkoivat nousta ihon pinnalle, pyyhin huolimattomasti toisella kädellä niitä sivulle, ja huuhtelin käteni joen viileässä vedessä. Puiden siimeksessä näin laiturin, johon olin suunnitellut rantautua, jossa virvoittelisin hetken aamupäivän rasituksilta.

Istahdin rantatöyräälle, ajatukseni kirposivat jossain unelmieni rajamailla, unessa tai unelmissa.Jos olet nähnyt tähdenlennon, voit uskoa miltä silmistäni tuntui, kun ensikertaa elämässäni näin nuoren neidon nousevan joesta uimamatkallaan. Hänen valkoiset, vasta kevään jäljiltä olevat rintansa, ensin pelästyttivät minut, kunnes tajusin että silmieni lumossa oli maailman kaunein taideteos.

Aluksi en uskonut tapahtumaa todeksi, mutta siinä hän oli vettävaluvana, unelmieni prinsessa edessäni. Ja juuri sellaisena kuin olin hänet niissä haavekuvissani nähnyt että unelmoinnut.

Satujen taivas runo on omistettu, sinulle ensirakkaudelleni, johon ihastuin silloin päivänpaisteessa,  kun merituuli puhalsi ihollesi jota ei siihenmennessä ollut vielä kukaan suudellut. Myös siksi että annoit minulle ymmärryksen, joka kasvatti pojasta miehen.                  

                      the seaman

Ruoka, ja ruoka aine on kuin nainen, sitä pitää osata käsitellä hellästi, jotta saa kaikki aromit, että maut esiin.  the seaman.

Aurora,  aamurusko

Uusi maku syntyi elämän siveltimessä, kun sain sanottua, kaiken tuskan että haikeuden nimissä, kuinka tärkeä olet minulle. Koko maailma tietää sen, kuinka olen mennyt laukku pakattuna maailman ääriin, lentokoneesta että mantereesta toiseen. Sain kuitenkin koottua ajatukseni, koska uskon meidän yhteiseen tulevaisuuteemme, olet minulle se suola, jota kaipaan siihen elämän janooni. Sanomattakin on selvää, kaipaukseni syvällisyys, jota alati, päivästä toiseen auringon noususta iltaruskoon, alati sinusta unelmoiden, pidän itseni pinnalla, tässä elämän syvässä virrassa. Tulevaisuuden usko vahvistuu, päivä päivältä, koska tiedämme molemmmat, ikävä on hetken harhaa todellisissa tunteissamme. Kyyneleet ovat yksi mittari tunteiden aallokossa, se mittari on mennyt rikki  ajat sitten tunteiden suossa. Jos uskoo kuin pieni lapsi tulevaisuuden auringonnousuihin, pitää tietää ja uskoa että se sateenkaari saattaakin olla harhaa ja pettää unelmasi. Luottamus on täyttä valuuttaa näillä markkinoilla, jossa taistellaan elämän kaikkein tärkeimmillä arvoilla, että lojaalilla tulevaisuuden uskolla. Vakaa uskomus, antaa itseluottamusta, ja voimaa taistella maailman iltaruskosta, siihen kaikkein voimakkaimpaan tunteeseen, että voit nöyrtyä ja sanoa sen kaikkein tärkeimmän lauseen, minä rakastan sinua, se ei ole keneltäkään pois, vaan se antaa voimaa ja uskoa yhteisiin haaveisiimme.

 

Omistettu meille, joilla on vielä unelmia tässä hullussa maailmassa.

                       the seaman

Copyright © Finnjet Historical Society ry. 2008-2020. All rights reserved.

Disclaimer