FHS Logo

Do you have old pictures, videos, documents, stories or other material to share with us? Please contact us at contact@finnjet.fi!

 

 

Ahti "the seaman" Kallio - muisteluksia meriltä ja maailmalta

Sankaritarinoita Finnjet laivan historiassa.

Team A la cartte

Adam & Ewa ravintola on varmasti ollut itämeren ainutlaatuisin ruokapaikka, sen allekirjoittavat, niin matkustajat kuin henkilökuntakin.

Mutta asian ydin piilee siinä että meillä oli Hovimestareina että Tarjoilijoina, ihmiset jotka laittoivat itsensä likoon jokaisen asiakkaan puolesta.

Se ilo joka oli laittaa ruokaa kaikille niille asiakkaille, paistoi salihenkilökunnan kasvoilta, varsinkin hovimestarien kanssa tehty yhteistyö, kantoi hedelmää.

 

Kiitoksia teille, että minulla on muistot, mistä kirjoittaa.. the seaman

Merimiehen kyynel.

Sataman valot haihtuivat hinaajan sakeaan savuun, joka levisi laiturin tienoille, peittäen viimeisenkin muiston paikasta jossa olit saanut levähtää sen hetken. Hetken joka sulki silmäsi unelmiisi ja pois todellisuudesta.

Sumusireenien törähdys merkitsi sitä että heräsit viimeistään unelmistasi todellisuuteen ja tähän päivään, hikikarpalot paisuivat otsallasi, kun muistelit eilisen tapahtumia. Aava meri odotti aallonmurtajan jälkeen, suunta saattoi olla luode tai piiru pohjoiseen, samapa tuo kun on mennäkseen niin mennään sitten loppuun asti.  Laivakello näytti 23.58 Greenwitchin aikaa, koiravahti oli alkamassa.

Kävely lehmäsillalla  antoi hetken aikaa puhaltaa pois viimeisetkin maissa koetut ilot, mutta toi vastapainona vastuun joka astuu voimaan, kun saavut komentosillalle.

Meri heitti muistutukseksi kylmää ja suolaista  vettä niskaasi, viimeistään silloin tajusit, kuinka pieni on ihminen, ja kuinka haavoittuvainen tässä luojanluomassa karusellissa olet. Sinä joka kuvittelit olevasi seitsemänmeren Kuningas.

 

Omistettu kaikille merimiehille, jotka ovat kiertäneet muutakin kuin pöydän taakse syömään.  ahti " the seaman"

 

Selvennys: Lehmäsilta on kaiteilla erotettu kävelysilta, joka erottaa tankkilaivan keskiosan ( meedshipin ) perälaivasta, ( ahterista).

 

Koiravahti: Kello 00.00 - 04.00 välisenä aikana tehty työrupeama, laivalla useat kansi ja konepuolen miehet ajavat varsinkin merellä vahtia, joka koostuu vuorotellen neljäntunnin työstä ja perään kahdeksan tunnin vaapaa-ajasta.

Jos Finnjet laiva olisi ruotsalaisten käsityötä, se ehkä olisi tänä päivänä maailman laajuinen nähtävyys. the seaman

Ystävä ei koskaan mene edellesi ylämäessä, kun yhdessä kiipeätte. the seaman.

Revontulet

 

Pakkasyön sametinsininen tähtitaivas kalpeni revontulien vallattua aavaruuden ateljeen. Sanoinkuvaamaton väriloisto siivitti ajatukset elämän suuriin atmosfääreihin, luojan suuri sivellin näytti valon ja värien sinffonian.

Kaikkein värikkäin sateenkaarikin jää hopealle siinä väriloistossa, jossa revontulet esittävät pääosaa, tässä näytelmässä missä esirippu peittää koko taivaankannen.

Valon voima voittaa pimeyden synkimmänkin ytimen, se saa kirkkaimmatkin tähdet himmenemään, kuin kuunsilta meren varjot.

 

Ilotulitusraketit kohoavat hetken kohti korkeuksia, aaton pimeän talvenselän kunniaksi, paukkuen pakkasen kanssa kilpaa. Väriloisto antaa hetken hurman, mutta ei saavuta sitä maailmankaikkeuden äärettömyydessä syntyvää väriloistoa.

Luoja on antanut meille pätevän kapellimestarin, kenellä on sellainen tahtipuikko, jolla se siivittää uskomattomia elämyksiä meidän aistiemme hermoradoille.

 

Omistettu kaikille Finnjet historical, ahti the seaman palstan lukijoille, uudenvuoden  2013 kynnyksellä.

 

Samalla kiitän teitä mielenkiinnosta palstaani kohtaan ja toivotan teille arvoisat lukijat,  Hyvää uuttavuotta 2013 kaikkialla maailmassa.        the seaman

Copyright © Finnjet Historical Society ry. 2008-2020. All rights reserved.

Disclaimer